Veel gestelde vragen

Het antwoord op de meest gestelde vragen vind je op deze pagina.

INSCHRIJVING EN STARTBEWIJS

Hoe lang blijft de inschrijving open?

 

De inschrijving opent op 1 januari middernacht en blijft t/m 5 januari open.

 

 

Hebben vroege inschrijvers voorrang?

 

Nee, het maakt niet uit of je op 1 januari net na middernacht of 4 dagen daarna hebt ingeschreven.

 

 

Ik was eerste in mijn categorie bij de afgelopen editite, krijg ik automatisch een startbewijs voor de volgende editite?

Nee, maar je hebt wel recht op een startbewijs als je eerste was in je categorie. Dat startbewijs kennen we je toe als je je binnen de inschrijving periode hebt ingeschreven voor de komende editie.

Is mijn inschrijving direct een startbewijs?

Je inschrijving is géén startbewijs. Na sluiting van de periode voor inschrijven wijzen we startbewijzen toe.

Er zijn 100 startbewijzen beschikbaar voor trio teams, 50 voor business trio teams, 150 voor de kwart afstand, 100 voor de achtste afstand (junioren/senioren) en 100 voor de achtste afstand (masters). De inschrijving is elk jaar snel vol, we kijken echter niet naar het tijdstip van inschrijven. Met jaarlijks meer dan 1000 inschrijvingen kunnen we helaas niet iedereen blij maken.

 

Hoeveel trio teams kan ik inschrijven?

 

Het staat je vrij om meerdere teams in te schrijven. We geven bij de toewijzing echter niet meer dan 5 startbewijzen af aan een organisatie of instelling. Voor bedrijven hebben we de mogelijkheid om je team als business trio aan te melden.

 

 

Kan één persoon meerdere trio teams aanmelden?

Je kan als één persoon meerdere teams aanmelden. Bij de inschrijving van het team is de persoon die dat doet automatisch de beheerder van het team. De individuele deelnemers moeten na toewijzing van een startbewijs voor elk team worden opgegeven.

Een team moet minimaal uit twee personen bestaan.

 

 

Hoe werkt het toewijzen van startbewijzen?

Alle winnaars per categorie van de voorgaande editie krijgen een startbewijs toegekend, mits ze zich op tijd in hebben geschreven. De overige plaatsten worden gewogen ingedeeld, zodat we per categorie een evenwichtig deelnemersveld hebben bij elke start.

Lees verder

 

 

 

Waar sta ik op de wachtlijst?

Dat is niet te zeggen. Bij een uitvaller wordt uit dezelfde categorie waar de uitvaller in valt een nieuwe deelnemer gekozen. Dit om het deelnemersveld evenwichtig te houden. We communiceren niet over de wachtlijst.

 

Wat is de minimale leeftijd voor deelname?

De minimale leeftijd voor deelname tijdens Triathlon Woerden is 16 jaar.

Een atleet valt binnen een bepaalde leeftijdscategorie in het jaar dat hij/zij de betreffende leeftijd bereikt. Het geboortejaar, dus niet de geboortedatum, is hierbij bepalend. Lees hier meer over de indeling van leeftijdscategorieen volgens de NTB reglementen.

Lees ook de uitgebreide deelnemersinformatie.

 

 

 

Wanneer betaal ik voor deelname?

Als je een startbewijs ontvangt dan krijg je daarbij direct een betaallink van ons per email. Je hebt 14 dagen om de betaling te voldoen.

Wees er alert op dat de mail niet in de ongewenste mail terecht komt, als je niet binnen 2 weken betaald hebt vervalt het toegewezen startbewijs.

Business teams ontvangen een factuur en betalen dus niet via een betaallink.

 

 

Het bedrag dat ik moet betalen is hoger dan verwacht.

Als er € 6,00 bij het inschrijfgeld is opgeteld is dat omdat je hebt aangegeven niet in het bezit te zijn van een chip voor tijdregistratie. Je koopt dus de chip. Het goede nieuws is dat deze je eigendom wordt en je hem de volgende keer en bij andere wedstrijden ook kan gebruiken.
 
Is er € 7,75 bij het inschrijfgeld opgeteld dan heb je ook een daglicentie van de NTB aan moeten schaffen.
Heb je geen chip en geen NTB nummer dan zijn is er dus een bedrag  van € 13,75 boven op het inschrijfgeld bij gekomen.

AFMELDEN

Waar kan ik me afmelden?

Gebruik dit formulier op de website voor je afmelding.

 

 

 

Krijg ik mijn inschrijfgeld terug na afmelding?

Je krijgt geen geld terug als je je afmeld in de laatste 8 weken voor het evenement. Dit is opgenomen in onze algemene voorwaarden waarmee je akkoord bent gegaan bij het inschrijven.

Meld je je voor die tijd af dan houden we € 5,00 administratiekosten in van het bedrag dat je betaald hebt en storten het resterende bedrag terug op je rekening.

 

 

 

Kan ik mijn startbewijs overdragen?

Het is niet mogelijk je startbewijs over te dragen . De verzekering die wordt afgesloten en items die je ontvangt voor deelname zijn gekoppeld aan de naam van de deelnemer.

We maken na je afmelding iemand op de wachtlijst uit dezelfde categorie blij met het vrij gekomen startbewijs.

DEELNEMERS INFORMATIE

In welke startgroep moet ik starten?

Kijk voor alle info hierover op deze pagina.